Mykonos New Port WebCam

Επαφές με τονΥπουργό Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας & υψηλόβαθμους κυβερνητικούς

Συνεχίζονται οι συναντήσεις των μελών της ομάδας του project Greek South Aegean Islands Promo με σημαντικά στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας της Σαουδικής Αραβίας, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τουρισμού της χώρας, Riyadh Travel Fair 2018.

Ο Υπουργός Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας καθώς και υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι της χώρας επισκέφθηκαν το περίπτερο του ΕΟΤ στην Riyadh Travel Fair 2018 και είχαν επαφές τόσο με στελέχη του ΕΟΤ -τον διευθυντή Έρευνας Αγοράς και Διαφήμισης , κ. Πέτρο Σαγανά και την κυρία Κατερίνα Μεϊμάρογλου, από το τμήμα εκθέσεων- όσο και με τον κ. Κώστα Σκαγιά, υπεύθυνο διαχείρισης και υλοποίησης του Προγράμματος Tourism Exhibition Project: Greek South Aegean Islands Promo - Mykonos Promo - Santorini Promo - Paros Promo και εκπρόσωπο της MTC Group.

Η ομάδα του Greek South Aegean Islands Promo, την οποία εκπροσωπούν ο κ. Κώστας Σκαγιάς, υπεύθυνος διαχείρισης και υλοποίησης του Προγράμματος - εκπρόσωπος της MTC Group και ο κ. Δημήτρης Παλαιογιάννης, project executive της MTC Group - Ιδρυτής του Κοινωνικού Δικτύου για την ελληνική γαστρονομία Zorbabook, είναι από τις πρώτες ελληνικές τουριστικές δράσεις που δίνουν το “παρών” στην πρώτη συμμετοχή του ΕΟΤ στην εν λόγω έκθεση και από τις ελάχιστες που πληρούν τις αυστηρές προδιαγραφές του διοργανωτή.

Στόχος της συμμετοχής στην εν λόγω έκθεση είναι η προβολή των νησιών της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Πάρου και η προσέλκυση των υψηλού εισοδηματικού επιπέδου τουριστών από τη Σαουδική Αραβία, οι οποίοι συγκαταλέγονται στις 15 κορυφαίες εθνικότητες με τις υψηλότερες ταξιδιωτικές δαπάνες παγκοσμίως καθώς και από τον υπόλοιπο Αραβικό κόσμο.

Το Tourism Exhibition Project είναι μία υπηρεσία του προγράμματος Greek South Aegean Islands Promo. Εκπροσωπεί τουριστικούς επιχειρηματίες των νησιών του Νοτίου Αιγαίου για την αποτελεσματική και στοχευμένη προβολή τους σε διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού.

Η ομάδα συμμετέχει σε εκθέσεις και πραγματοποιεί δράσεις προώθησης και προβολής του πολυτελούς και ποιοτικού ελληνικού τουριστικού προϊόντος σε στοχευμένες τουριστικές αγορές εξερχόμενου τουρισμού που παρουσιάζουν ιδιαίτερη δυναμική και δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης για την Ελλάδα.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν τουριστικοί επιχειρηματίες των νησιών της Μυκόνου www.MykonosBest.eu της Σαντορίνης www.santorinibest.eu και της Πάρου www.parosbest.eu

 

· Πότε άνοιξε τις πύλες του για πρώτη φορά το Mykonos Bar;

Το Mykonos Bar είναι το πρώτο ελληνάδικο που άνοιξε στη Μύκονο στα τέλη της δεκαετίας του60, συστήνοντας στους επισκέπτες τον αυθεντικό, ελληνικό τρόπο διασκέδασης. Μέχρι το 2000, οπότε και άρχισε να παίζει ξένη μουσική, αποτελούσε σημείο συνάντησης όλου του νησιού για χορό, ποτό και διασκέδαση μέχρι πρωίας. Από το 2016 λειτουργεί ως ελληνικό club, αναβιώνοντας την αίγλη εκείνης της εποχής και την ατμόσφαιρα που το καθιέρωσε στις συνειδήσεις ντόπιων και επισκεπτών.

 

· Τι σημαίνει για τους Μυκονιάτες το Mykonos Bar;

Το Mykonos Bar είναι κομμάτι της ιστορίας του νησιού και συνώνυμο της αυθεντικής μυκονιάτικης διασκέδασης. Ήταν το πρώτο ελληνικό club κι ένα από τα πρώτα μαγαζιά που ταξίδεψαν τη φήμη της Μυκόνου, προσελκύοντας επισκέπτες από κάθε γωνιά της γης. Για δεκαετίες ήταν ένας πολύ καλός λόγος για να ταξιδέψει κανείς εδώ και να γνωρίσει το διάσημο μυκονιάτικο nightlife.

 

· Γιατί αγαπήθηκε τόσο από τους ντόπιους όσο και από τους επισκέπτες; Άλλαξε τον χάρτη της διασκέδασης στο νησί;

Έως και τη δεκαετία του ’60 η Μύκονος ήταν ακόμα αλώβητη από τον μαζικό τουρισμό. Υπήρχε φτώχεια και η ζωή στο νησί ήταν δύσκολη. Όταν άνοιξε το Mykonos Bar, έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των κατοίκων. Μετά την εκκλησία και το καθιερωμένο οικογενειακό τραπέζι, όλοι έδιναν άτυπο ραντεβού εδώ. Ήταν το πρώτο μαγαζί που συνέδεσε άμεσα το όνομά του με το γλέντι, τον λουλουδοπόλεμο και το καλό λαϊκό τραγούδι. Σύντομα έγινε αγαπημένο στέκι και για τους τουρίστες, οι οποίοι γοητεύονταν από τις αυθεντικές ελληνικές βραδιές, το κέφι και την καλοπέραση. Αυτοσχέδια γλέντια ξεκινούσαν απτο πουθενά, οι άνθρωποι του μαγαζιού μάθαιναν στους ξένους να χορεύουν συρτάκι και η διασκέδαση χτυπούσε κόκκινο. Τα νέα για τις εκπληκτικές αυτές βραδιές διαδίδονταν από στόμα σε στόμα και αυτή ήταν η καλύτερη διαφήμιση για το νησί. Διεθνούς φήμης ηθοποιοί, πολιτικοί, μεγιστάνες, πρίγκιπες, εφοπλιστές και καλλιτέχνες έρχονταν να γνωρίσουν τη νυχτερινή ζωή της Μυκόνου. Τότε άρχισε να αναπτύσσεται και να αποκτά κοσμοπολίτικο χαρακτήρα. Τότε έγινε τουριστικός προορισμός. Ο Αριστοτέλης Ωνάσης, η Τζάκι Κένεντι, η Μαρία Κάλλας, ο Σταύρος Νιάρχος, η Μελίνα Μερκούρη, ο Δημήτρης Χορν, ο Μάρλον Μπράντο, η πριγκίπισσα Σοράγια, όλοι πέρασαν από εδώ και βοήθησαν να διαδοθεί η φήμη του νησιού.

 

· Που οφείλεται η τεράστια επιτυχία του νέου Mykonos Bar;

Τόσο οι ξένοι επισκέπτες όσο και οι Έλληνες έχουν ανάγκη από καθαρόαιμη ελληνική διασκέδαση. Αποζητούν ακόμα την παράδοση, πόσω μάλλον το διαχρονικό στίγμα της ελληνικής μουσικής. Όσοι φτάνουν εδώ θέλουν να μάθουν πως διασκεδάζουν οι Έλληνες και εμείς αυτό πρεσβεύουμε. Ο λουλουδοπόλεμος, τα μπουζούκια, ο χορός, οι εντυπωσιακές γυναικείες παρουσίες στην πίστα, τα άφθονα ποτά, το ποιοτικό service και οι λαϊκές φωνές είναι το ίδιο το Mykonos Bar. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κάθε βράδυ στις 03:00 όλοι καταλήγουν στο Mykonos Bar.

 

·Τι μας επιφυλάσσετε για φέτος το καλοκαίρι;

Πολλές εκπλήξεις, Greek parties, τις μεγαλύτερες ελληνικές, χορευτικές επιτυχίες και τα κορυφαία ονόματα από τις αθηναϊκές πίστες. Το 2017 ήταν μια πολύ δυνατή χρονιά και είχαμε την τύχη να φιλοξενούμε πολλούς αγαπημένους καλλιτέχνες, όπως είναι η Έλλη Κοκκίνου, η Άντζελα Δημητρίου, ο Χρήστος Μενιδιάτης, ο Πάνος Καλλίδης, η Ειρήνη Παπαδοπούλου, ο Ηλίας Βρεττός, ο Χρήστος Δάντης, ο Λευτέρης Πανταζής και ο Λάμπης Λιβιεράτος. Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (26-28/05/18) η διασκέδαση στο Mykonos Bar θα χτυπήσει κόκκινο με την Έλλη Κοκκίνου και τον Bo Fugitive, προετοιμάζοντας το έδαφος για τις πιο κεφάτες μουσικές βραδιές στο νησί. Ακολουθούν special events με εξαιρετικούς καλλιτέχνες, όπως ο Στέλιος Διονυσίου, ο Τριαντάφυλλος και ο Βασίλης Δήμας. Ξαναγράφουμε την ιστορία του nightlife και σας προσκαλούμε να ανακαλύψετε την αυθεντική μυκονιάτικη διασκέδαση εκεί από όπου ξεκίνησε.